+31 (0)10-4115959
info@unosite.nl

Pakhuis Hilton, Schiedam

In het hart van Schiedam stonden deze uit ca. 1850 daterende voormalige distilleerderij en branderij jaren lang in vervallen staat.

Wij hebben in 1997 zelf het initiatief genomen om de leegstaande pakhuizen aan de Grote Markt en Schie in Schiedam te verbouwen tot apartementen. De panden stonden al jaren leeg en waren slooprijp. Wij waren tegen sloop en hebben een globaal plan gemaakt en toen vijf geinteresserden zich hadden gemeld is een kopersgroep samengesteld, waarna in collectief particulier opdrachtgeverschap de monumentale panden zijn gerestaureerd tot twee winkels en 9 woningen.

De voormalige distillerderij is getransformeerd in tien luxe koopappartementen en twee winkels. De branderij en de distillerderij zijn middels een loopbrug verbonden en door een lift ontsloten.

Om de karakteristiek van het rijksmonument te behouden zijn veel oude bouwmaterialen hergebruikt. Toepassing van een zelfontwikkelde zwevende en brandwerende betonvloer maakte het mogelijk de oude houtconstructies in het zicht te houden. In een aantal woningen zijn zelfs de oorspronkelijke vides gehandhaafd.