+31 (0)10-4115959
info@unosite.nl

Artpark, Rotterdam, Rotterdam

Op een voormalig rangeerterrein aan de Merwehaven hebben wij in 2008 het initiatief genomen voor een proeftuin voor kunst en architectuur. Een Freezone waar architectuur, design, beeldende kunst en nieuwe media, verbindingen met elkaar aangaan.

UNO ontwierp samen met de stichting “Artpark” een proeftuin; een regelarme en welstandsvrije ‘freezone for art and architecture’. Voor dit terrein waar ooit woningbouw zou moeten komen, had de gemeente geen plan, het ene na het andere pand werd gesloopt totdat wij hierop de aandacht vestigden. Artpark zou hiermee een nieuw concept toe voegen aan de jonge creatieve industrie in dit gebied.

Het initiatief resulteerde in het voorkomen van de sloop van een aantal bedrijfspanden en het besluit van de gemeente Rotterdam om de regie zelf te nemen. Na vijf jaar ontwikkeling werd in 2012 besloten er een stadsboerderij te vestigen en waren veel jonge creatieve ondernemers uit de stad vertrokken. Met de naam M4H is het terrein nu in afwachting van woningbouw.