+31 (0)10-4115959
info@unosite.nl

Marconiplein Rotterdam

Het Marconiplein van een winderig tot een aantrekkelijk plein

Pleinen kunnen een buurt maken of breken. Een aantrekkelijk plein draagt eraan bij dat een wijk lekkerder in haar vel zit. Het Marconiplein roept echter een heel ander beeld op.  Het is een plein dat je het liefst wil vermijden.

Nieuwe toekomst voor het Marconiplein

Het Marconiplein, is eigenlijk niet meer als een verkeersknooppunt, in plaats van een plek voor mensen en omwonenden. Het is wel de centrale plek te midden van 6 wijken. UNO heeft een analyse gemaakt van het plein en vertaald in een toekomstbeeld voor het Marconiplein in 2035. Het ontwerp laat inspirerende mogelijkheden zien, zowel qua wonen, vergroenen, beleven en ondernemen.

Bestaande wijken verbinden
Door op een andere manier naar het Marconiplein  te kijken komen de bestaande vooroorlogse wijken als Bospolder, Tussendijken, Spangen, Oud Mathenesse en het Witte Dorp alsware om het Marconiplein heen te liggen. Zo kan het een fantastische ontmoetingsplek worden voor de omringende wijken met bomen, terrassen, bankjes en openbaar vervoerfunctie.  Een plek waar muziekoptredens plaatsvinden, theatervoorstellingen, of een oogstmarkt te vinden is.  Ook de nieuwe wijk aan de andere kant van de dijk in Nieuw Mathenesse (M4H) krijgt dan meer aantrekkingskracht.