+31 (0)10-4115959
info@unosite.nl

Let’s Go West is een opzienbarend bouwplan


Onder de titel “ Let’s go West”, hebben wij het initiatief genomen voor de ontwikkeling van een woongebouw waarbij buurtbewoners, bedrijven en andere belanghebbenden gezamenlijk de wensen voor het plan hebben gedeeld.

UNO is partner van de gebiedsontwikkelaar WoH. Wij ontwikkelen “bottom-up” op basis van draagkracht van de steakholders in het gebied en door middel van “peargroups” wordt de opgave vorm gegeven. De locatie van Let’s go West is gelegen tussen een mooie woonwijk met eengezinswoningen en de grootste High-tech offshorecluster van de westerse wereld. Voor dit terrein waar ooit woningbouw zou moeten komen, was geen goed plan. WoH realiseerde zich de uniciteit van de locatie: namelijk de ligging en de verbindingen tussen verschillende werelden: Buurt, Bedrijf, Bereikbaarheid. Het concept en de ontwikkelvisie zijn door de gemeente Schiedam omarmt en WoH ontwikkelt dit bijzondere project. Het plan bestaat uit twee groene en gasloze woongebouwen met 149 appartementen, 1500 m2 versmarkt en horeca boven een parkeergarage. De start van de bouw door het aannemingsbedrijf Heembouw is verwacht in het 3e kwartaal van 2022.